Tiramisu

Slastna, sočna in krmeasta italjanska sladica, ki tekne v vseh letnih časih. Po klasičnem receptu so v kremi termično neobdelani sveži rumenjaki. Vendar se sama raje izogibam uporabi svežih jajc v sladicah, zato raje pripravim kuhano kremo, kateri kasneje primešam maskarpone.

Piščanec z brokolijem in bučkami

Tole je azijski recept za piščanca z brokolijem iz voka. Malce sem ga priredila in dodala poleg brokolija še bučko, tako da ni čisto azijski. Če sem vam zdi priprava omake preveč kompleksna in ne najdete oz. nimate vseh sestavin, lahko uporabite tudi katero od že pripravljenih mešanic za azijski vok ali pa katero od sestavin izpustite. Midva sva preizkusila mešanico za teriyaki omako in jed je bila prav tako odlična.

Riž z jajcem po azijsko

Tale recept je nastal v času internetne norije s pečenim rižem z jajci ali po angleško “Egg fried rice”, katero je sprožil stend-up komik Nigel Ng, bolje poznan kot Uncle Roger. Njegov video, kjer v vlogi starega azijskega strica komentira BBC-jev posnetek priprave pečenega riža z jajci, je prek noči postal internetna senzacija z več miljoni ogledov.
Najinega recepta Uncle Roger prav gotovo ne bi odobraval, vendar sva improviziral glede na sestavine, ki sva jih imela pri roki. S končnim rezultatom sva bila zadovoljna.

Polnjene paprike s kvinojo

Polnjene paprike pripravljene v pečici so po mojem mnenju boljša različica kuhanih paprik. Ker niso kuhane v omaki ohranijo več okusa. Najbolje je uporabiti rdeče paprike, ki so bolj sladke. Za nadev sem uporabila mleto meso, lahko pa uporabimo tudi zelenjavo, na primer čebulo, fižol in koruzo z dodatkom kvinoje ali riža.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close